A horgászat fontosabb, mint a hal…

Csabrendek-Sümeg Sporthorgász Egyesület XVIII. Darvastó-kupa

A versenyen 1 bottal, azon 1 horoggal, de tetszőleges módszerrel lehet horgászni, de a pergetés tilos. Készenlétben korlátlan mennyiségű felszerelt bot tartható. A versenyen Férfi, női, gyerek, ifi kategória van, kategóriától függetlenül a legtöbb gramm halat fogóé a Darvastó kupa, ill. a 100 € készpénz. Női különdíj 30 € készpénz.

A rajthelyen a szomszédos versenyző zavarása nélkül kell elhelyezkedni.

A szemközti oldalon horgászók zavarásának elkerülése miatt a tó képzeletbeli középvonaláig lehet csak horgászni.

A verseny ideje alatt más személy segítsége (még szákolás sem) vehető igénybe. Első kürtjel  az etetés megkezdését jelzi. Második kürtjel  a horgászás megkezdését jelzi. Harmadik kürtjel  esetén azonnal be kell fejezni a horgászatot. Etetni vízben nem oldódó etetőanyaggal ( a kereskedelemben kapható etetőanyagok ilyenek), valamint élő anyaggal, (csonti, pinki, giliszta, szúnyoglárva) lehet.

A verseny ideje alatt a méret alatti nemeshalat is meg lehet tartani, azonban köteles minden versenyző ÉLVE tartani, és a mérlegelés után azonnal kíméletesen visszaengedni. A versenybe minden fajtájú hal beszámít, a végén csak súlyt mérünk grammban, a db szám nem számít. A verseny alatt fogott valamennyi halat vissza kell engedni, kivéve a törpeharcsa és a naphal, amelyeket tilos visszaengedni!

 A verseny lefújása után, akinek mérhető eredménye van, köteles a rajthelyén maradni, a versenybizottság a rajthelyen mérlegel.Aki a rajthelyet a mérlegelésig elhagyja, úgy kell tekinteni, hogy nem fogott halat.

A verseny alatt tombola árusítást tartunk, 200.-/db. Fődíj egy éves területi engedély, illetve ajándékkosár, valamint rengeteg értékes ajándék!

Célbadobó, Casting verseny is megy folyamatosan, nevezni 200.- Ft-ért lehet, egész nap, bárkinek. Fődíj nagy ajándékkosár. Szabályok a helyszínen.

Jó szórakozást kíván a versenybizottság!