A horgászat fontosabb, mint a hal…

VERSENYKIÍRÁS 2022. június 26. Vasárnap

Csabrendek-Sümeg Sporthorgász Egyesület XXI. Darvastó-kupa

A versenyen 1 bottal, azon 1 horoggal,  tetszőleges módszerrel lehet horgászni, de a pergetés tilos! Készenlétben korlátlan mennyiségű felszerelt bot tartható. A versenyen férfi, női,  ifi (15-18 életév), és gyermek( 1. osztályostól 8. osztályosig) kategória vesz részt! Kategóriáktól függetlenül a legtöbb gramm halat fogóé a Darvastó kupa, ill. a 100 € készpénz. Ezen kívül minden kategória 1-3 helyezettje tárgyjutalomban részesül. A női különdíj 50 € készpénz. A nevezetteket vendégül látjuk egy tál birkagulyásra, hozzá 5 kg-os, kemencében sült megyeri kenyérből adunk!

Időrend-tól-ig
Nevezés a helyszínen06300730
Sorsolás0730
Felkészülés07300830
Verseny08301230
Mérlegelés12301300
Eredményhirdetés13301350
Ebéd, tombolasorsolás13001400

A rajthelyen a szomszédos versenyző zavarása nélkül kell elhelyezkedni.

A szemközti oldalon horgászók zavarásának elkerülése miatt a tó képzeletbeli középvonaláig lehet csak horgászni. Etetni vízben nem oldódó etetőanyaggal ( a kereskedelemben kapható etetőanyagok ilyenek), valamint élő anyaggal, (csonti, pinki, giliszta, szúnyoglárva) lehet. Az etetés mennyisége nincs korlátozva.

A verseny ideje alatt más személy segítsége (még szákolás sem) vehető igénybe. Első kürtjel  az etetés megkezdését jelzi. Második kürtjel  a horgászás megkezdését jelzi. Harmadik kürtjel  esetén azonnal be kell fejezni a horgászatot.

A verseny ideje alatt a méret alatti nemeshalat is meg lehet tartani, azonban köteles minden versenyző ÉLVE tartani, és a mérlegelés után azonnal kíméletesen visszaengedni. A versenybe minden fajtájú hal beszámít, kivéve a védett halfajok. A végén csak súlyt mérünk grammban, a db szám nem számít. A verseny alatt fogott valamennyi halat vissza kell engedni, kivéve a törpeharcsa és a naphal, amelyeket tilos visszaengedni! Az amur megfogását jelezni kell, azonnal mérlegeljük, és engedjük vissza!

 A verseny lefújása után, akinek mérhető eredménye van, köteles a rajthelyén maradni, a versenybizottság a rajthelyen mérlegel.Aki a rajthelyet a mérlegelésig elhagyja, úgy kell tekinteni, hogy nem fogott halat.

A verseny alatt tombola árusítást tartunk, 200.-/db áron. A fődíj Husqvarna 120 mark II tipusú benzinmotoros láncfűrész. Ezen kívűl rengeteg értékes ajándék!

Jó szórakozást kíván a versenybizottság!