A horgászat fontosabb, mint a hal…

A Bakony – Balaton Horgász Szövetség Csabrendeki horgászvizsga bizottsága megkezdi ez évi horgászvizsgáztatását. A horgászvizsga módja jelentősen megváltozott, csak elektronikus formában lehetséges:

                         Az elektronikus állami horgászvizsga 
  
–  A horgászvizsga letételének előzetes és kötelező feltétele az érvényes horgász  

   regisztráció. 
–  A horgászvizsga a horgászvizsga bizottságok által kijelölt helyszínen,   
    – az előzetesen meghirdetett időpontban,
    – három fős vizsgabizottság jelenlétében,
    – az interneten, a vizsgázó regisztrációja során kapott egyedi profiljában

      [horgaszjegy.hu]
    – számítógépes eszközön (pc, laptop, notebook, tablet) történik,    
–  A horgászvizsga  – beleértve az esetleges pótvizsgákat is –  ingyenes.           
–  A vizsga tananyaga a  bbhsz.hu oldalon, a horgászvizsga fül alatt megtalálható.

–  A horgászvizsgára a horgaszjegy.hu oldalon lehet/kell bejelentkezni.

Lépésenként

1. Lépés Kötelező horgászkártya regisztráció és horgászkártya igénylés. A      horgaszjegy.hu oldalon a szükséges adatok megadásával és 2.200.- Ft     bankkártyás befizetésével megtehető. Itt egy 6 jegyű regisztrációs számot generál a rendszer, –  erre  szükség lesz. (akinek már van horgászkártyája, ez a lépés kihagyható)

2. Lépés A horgaszjegy.hu oldalon be kell lépni az 1. lépésben létrehozott saját profilba. (Aki az 1. – 2. lépésnél elakad, hívjon a 30/9211297 számon, segítek!)

3. Lépés A bal oldali menüben rá kell kattintani a „Tagságok és Engedélyek” fülre.

4. Lépés A vízszintes menüből ki kell választani a „Vizsgák” fület és rákattintani az   „időpontfoglalás” ablakra. A feljövő lehetőségek közül a Csabrendeki vizsgaidőpontot kiválasztva, megtörténik a bejelentkezés. Ugyanitt gyakorló vizsga is végigvihető, illetve a tananyag is megtekinthető.

5. Lépés A kiválasztott időpontban (Csabrendeken minden hónap 2. péntekén 1700-kor kezdődik a vizsga, 1640-ig kérjük megjelenni, a Csabrendeki Művelődési Ház, 8474 Csabrendek, Árpád u. 4. szám alatt.) Itt rendelkezésre állnak a számítástechnikai eszközök, amelyeken a vizsga zajlik. Fontos, hogy minden vizsgázó tudja az 1. Lépésben létrehozott profiljába történő belépéshez szükséges email címét/felhasználó azonosítóját és jelszavát.

A vizsga menete

  • A vizsga a vizsgabizottság által erre a célra kijelölt vizsgahelyszínen, személyes megjelenéssel kerül lebonyolításra.
  • A vizsga 60 perces időtartamú.
  • A vizsga 30+15=45 kérdésből áll, a sikeres vizsgához min. 30 kérdésre helyesen kell válaszolni.
  • Az egyes kérdéseknél nincs időkorlát, egy-egy kérdés kihagyható, félretehető, a 60 perces időkereten belül azokat a megválaszolt kérdéseket követően újra felhozza a rendszer.
  • Egy-egy kérdés többször is félretehető, de az időkeret lejártával a meg nem válaszolt kérdések hibás válasznak számítanak.