A horgászat fontosabb, mint a hal…

Az Egyesület 1988-ban szerveződött, és 1989-ben kapta meg a bírósági bejegyzést, az akkori csabrendeki „Egyetértés Mezőgazdasági Termelőszövetkezet” szárnyai alatt. A bírósági bejegyzés idejétől tehát 1989-től  mint „Egyetértés Horgászegyesület” megkezdtük tevékenységünket 130 fővel. Az Egyesület létrejöttében nagy szerepet játszott annak első elnöke Pusztai Lajos, valamint Szi Miklós Tibor, és Molnár Miklós bácsi, – sajnos két utóbbi horgásztársunk már az örök horgászvizeken horgászik…

 Az Egyesület korszerűsítésében Hegedüs Lóránt korábbi elnök úrnak vannak vitathatatlan érdemei, 1994-ben vásárolt 17 ha földterületet, – amely ma is az Egyesület vagyonát képezi -, rajta kettő, összesen 2 ha nagyságú saját tóval. 1998-ban az Egyesület neve és alapszabálya változott, „Csabrendek-Sümeg Sporthorgász Egyesület” néven folytatva tevékenységét.

Hegedüs Lóránt elköltözésével az Elnöki feladatra Böjte Tibort választotta a közgyűlés, őt pedig egészégi állapota miatt az alapítás óta titkárként dolgozó Tanai Tamás követte az elnöki székben. A 2015 évi tisztújító közgyűlés, – Tanai Tamás lemondása után – fölényes többséggel Párizs Józsefet választotta elnökké. 2002 januárja óta a titkári feladatokat ezen sorok írója, Hegedüs Ákos látja el.

Saját tavaink a Darvas-tó I, és Darvas-tó II tavak, amelyek közül a nagyobbik, a bauxitbányászat következtében 2007 áprilisában leszakadt, nagy sajtóvisszhangot kiváltva.

A terület veszélyessége-biztonsága ma is bizonytalan kérdés, ezért az Egyesületnek lépéseket kellett tennie, hogy biztonságos horgászati lehetőséget tudjon nyújtani tagjainak. Ezért 2010-ig béreltünk egy 1 ha területű tavat, majd 2011-től sikerült kibérelnünk a 84-es főút mentén Sümeg határában található „Holczer-tavakat”, ahol 4,5 ha területű három tavat magában foglaló horgászparadicsom került kialakításra. Itt hideg-meleg vízzel, árammal, angol vécével ellátott halőrházzal, gyermekjátszótérrel, bográcsozó-, halpucoló hellyel fogadjuk tagjainkat és vendéghorgászainkat. Taglétszámunk 2016-ben 140 fő.

2014.-től Veszprém – megye 4 állami horgászvizsga bizottsága közül az egyik a Csabrendeki horgászvizsga bizottság, ahová várjuk a vizsgázni szándékozók jelentkezését!

A halállomány ponty, amur, süllő, csuka, afrikai harcsa, közönséges tok, kárász és keszegfajokból tevődik össze.

 Napijegyes horgászaink a 2500.- Ft-os jegy váltásával jogosultak 3 db nemes hal, valamint 3 kg egyéb hal megtartására, amelyeket nem kell külön kifizetni.

2016. évben 22 mázsa hal került a tavakba közel 2 millió Ft értékben. 2017.-ben is szeretettel várjuk napijegyes vendégeinket, vagy akár a sokkal több lehetőséget nyújtó rendes tagként belépő tagjelölteket is! Részletes információt a honlapon közzétett elérhetőségeinken nyújtunk.