A horgászat fontosabb, mint a hal…
VERSENYKIÍRÁS 2023. június 25. Vasárnap

Csabrendek-Sümeg Sporthorgász Egyesület XXII. Darvastó-kupa

A versenyen 1 bottal, azon 1 horoggal, tetszőleges módszerrel lehet horgászni, de a pergetés tilos! Készenlétben korlátlan mennyiségű felszerelt bot tartható. A versenyen Férfi, női, ifi valamint gyermek kategória van. Kategóriáktól függetlenül a legtöbb gramm halat fogóé a Darvastó kupa!

I. Felnőtt férfi: 
    I. helyezett: vásárlási ut., oklevél + 100 € készpénz
    II., III., helyezett: vásárlási utalvány, oklevél.       
    
II. Ifi (15 – 18 év): 
    I. helyezett: tárgyjutalom, oklevél + 50 € készpénz
    II., III., helyezett: tárgyjutalom, oklevél.             
   
III. Gyermek (3-14 év): 
    I. helyezett: tárgyjutalom, oklevél + 50 € készpénz      
    II., III., helyezett: tárgyjutalom, oklevél.
   
IV. Női:         
    I. helyezett: tárgyjutalom, oklevél + 50 € készpénz
    II., III., helyezett: tárgyjutalom, oklevél.
A nevezetteket vendégül látjuk egy tál birkagulyásra, hozzá 5 kg-os, kemencében sült megyeri kenyérből adunk!
Időrend	-tól	-ig

Nevezés a helyszínen	06:30	07:30 óráig
Sorsolás	    07:30	-
Felkészülés	    07:30	08:30
Verseny	0830	    12:30
Mérlegelés	    12:30	13:00
Eredményhirdetés	13:30	13:50
Ebéd, tombolasorsolás	13:00	-

A rajthelyen a szomszédos versenyző zavarása nélkül kell elhelyezkedni.
A szemközti oldalon horgászók zavarásának elkerülése miatt a tó képzeletbeli középvonaláig lehet csak horgászni. Etetni vízben nem oldódó etetőanyaggal ( a kereskedelemben kapható etetőanyagok ilyenek), valamint élő anyaggal, (csonti, pinki, giliszta, szúnyoglárva) lehet. Az etetés mennyisége nincs korlátozva. Etetés kézzel, csúzlival, etetőcsészével és etetőkosárral lehetséges, etetőrakéta, etetőhajó használata tilos! Az alapozó etetést követően a versenyidő alatt kétkezes dobott gombóccal nem lehet etetni. (De egykezes gombóccal, kosárral, csúzlival, etetőcsészével a verseny egész ideje alatt lehet etetni.) 
A verseny ideje alatt más személy segítsége (még szákolás sem) vehető igénybe. Első kürtjel az etetés megkezdését jelzi. Második kürtjel a horgászat megkezdését jelzi. Harmadik kürtjel esetén azonnal be kell fejezni a horgászatot. 
A verseny ideje alatt a méret alatti nemeshalat is meg lehet tartani, azonban köteles minden versenyző ÉLVE tartani, és a mérlegelés után azonnal kíméletesen visszaengedni. A versenybe minden fajtájú hal beszámít, a végén csak súlyt mérünk grammban, a db szám nem számít. A verseny alatt fogott valamennyi halat vissza kell engedni, kivéve a törpeharcsa és a naphal, amelyeket tilos visszaengedni! Az amurt azonnal mérlegeljük!
 A verseny lefújása után, akinek mérhető eredménye van, köteles a rajthelyén maradni, a versenybizottság a rajthelyen mérlegel. Aki a rajthelyet a mérlegelésig elhagyja, úgy kell tekinteni, hogy nem fogott halat.
A verseny alatt tombola árusítást tartunk, 300.-/db. Fődíj Husqvarna tipusú benzinmotoros láncfűrész, Bódai autószerviz által felajánlott utalvány, egy éves területi engedély, valamint rengeteg értékes ajándék!

                                Jó szórakozást kíván a versenybizottság!