A horgászat fontosabb, mint a hal…

Az idén 30 éves Egyesületünk 2019. június 30.-án vasárnap tartotta XVIII. Darvastó-kupa jubileumi horgászversenyét az Egyesület által bérelt „Holczer-tavon”. A versenyen négy kategóriában, összesen 60 fő indult. Hagyományosan  testvértelepülésünkről, Nagyfödémesről, idén is érkezett 3 fő nevező.

A legnépesebb felnőtt férfi kategória díjazására fő támogatónk, Szalai Péter, Agro-világ Husqvarna szaküzlet Sümeg jóvoltából 8.000.-, 5.000.-, és 3.000.- Ft-os vásárlási utalványt fordíthattunk. Lakatos Károly jóvoltából, aki a szlovákiai Nagyfödémesen üzemelteti EKO-PARK RELAX horgásztavait, külön pénzjutalom került felajánlásra. A kupagyőztes, aki kategóriától függetlenül a legtöbb gramm halat fogja      100 €URO, a női kategóriában legtöbbet fogó pedig 50 €URO  készpénzt kapott!

Eredmények:

Felnőtt : I. Stall László 3255 gr;      II. Etlinger Gábor 2535 gr;      III. Koller László 2880 gr.

Ifi:          I. Libor Bence  1770 gr;    II. Szabó Péter 850 gr;             III. Hegedüs Benedek 670 gr.

Női:        I. Jank Fanni  1375 gr;       II. Hegedüs Ákosné 1125 gr.  III. Hoffman Lászlóné 455 gr;

Gyerek:  I. Végh Dávid 655 gr;.    

A kategóriák első 3 helyezettjei értékes tárgyjutalmat kaptak. A XVIII. Darvastó-kupa kupagyőztese Stall László lett, aki a kupával együtt a 100 €URO készpénzt is átvehette!

 Casting (horgászbotos célbadobó) versenyt is tartottunk szabványos casting pályán, melyet a Bakony-Balaton Horgász Szövetségtől kaptunk használatra.

A 12 méteres távra legpontosabban Izmendi Dániel és Szabó György dobott, méghozzá egyformán 40 pontot érve el, ezért több fordulós izgalmas szétdobást követően alakult ki a végeredmény:         I. Izmendi Dániel,  II. Szabó György, III. Hegedüs Benedek.  Gratulálunk az eredményekhez!

A 30 éves Egyesületi jubileum alkalmából elfogadta meghívásunkat                      Dr. Táncsics Aladár a Bakony- Balaton Horgász Szövetség ügyvezető elnöke,             illetve Császár Erzsébet halgazdálkodási szakügyintéző.           Hegedüs Ákos titkár az Egyesület 30 évét átfogó ünnepi megemlékezését megható taps fogadta. Vendégeink nem érkeztek üres kézzel, emlékplakettet adtak át Párizs Józsefnek az Egyesület elnökének, ezt követően „Horgászatért” emlékplakettet adtak át Hegedüs Ákos titkárnak, több mint másfél évtizedes kiemelkedő munkájáért.

Köszönjük Szalai Péter üzletvezetőnek a felajánlott díjakat, és értékes tombola tárgyakat!  Köszönjük a Sümegi „Fehér Amur” horgászboltnak az Egyesület támogatását! Köszönetünket szeretnénk kifejezni Csabrendek Nagyközség Önkormányzatának a sátorért és gulyáságyúért, a Kenyeres családnak az ebéd alapanyagáért, Turcsi Péternek az 5 kg-os „megyeri” kenyerekért, Baráthné Kati néninek a finom birkagulyásért, Lakatos Károlynak Nagyfödémesre a felajánlott pénzjutalmakért, mindenkinek a sok felajánlott tombolatárgyért, az egyesület segítő tagjainak, és mindenkinek aki eljött!

A 30 éves jubileumi év befejezéseként a Csabrendeki falunapon Egyesületünk Balatoni halászlével, illetve tárcsán sült Balatoni keszeggel várja a település lakóit!

E-mail cím: csabrendek-sumeg.she@bbhsz.hu Web: www.csabrendek-sumeg-she.hu